Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12. | Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999|info@napfenyestanfolyamok.hu

Napfényes Művészeti szabadegyetem

Napfényes Művészeti szabadegyetem 2017-09-05T15:44:44+00:00

Jelentkezés
Értesítést kérek a következő tanfolyamról
Éld meg magad az alkotásban! – művészeti tanfolyamsorozat
„A művészet arra hivatott, hogy a múlandó hasonlatot átitassa az örökkévalóság üzenetével.” (Rudolf Steiner)
Szeretnél alkotni, de „sosincs rá időd”? Szeretnél szakavatott vezetők segítségével kipróbálni új művészeti ágakat? Művészi elhivatottságot érzel magadban, de nehezen teszed meg az első lépést?
Az egyéves képzés során a művészeti ágak széles skálájával ismerkedhetsz meg!
A Napfényes Művészeti Szabadegyetem keretein belül alkalmad van több művészeti ágban kipróbálni magad. A tanfolyam keretein belül elmélyülhetsz a rajz, a festés, a szobrászművészet, a zene, a mozgásművészet, az írásművészet (kalligráfia), a kézműves technikák, a rézművesség és a bűvészet rejtelmeiben, ezáltal lehetőséget teremtve arra, hogy új szakasz kezdődjön el a saját művészeti életedben.
A 8 alkalom során meg- és kiismerheted saját művészi tehetségedet miközben az alkotás folyamatának könnyedségét is megtapasztalhatod.
Az alapokhoz szükséges fogalmak, technikák megismerése mellett minden alkalommal érdekes, szórakoztató módon készítheted el saját művészi alkotásodat, kompozíciódat vagy alkothatsz együtt másokkal, így szerezve inspirációt a további művészeti munkákhoz.
A Napfényes Művészetei Szabadegyetem 2 féléves, mely félévente 4 hétvégi alkalmat foglal magába.

I. félév

II. félév

Kalligráfia
Barna Zoltán
2016. október 22. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Egy szép, kézzel írt kódex, egy kézzel írt esküvői meghívó, az étterem ablakára kiírt menü, egy gyönyörűen felírt idézet a szobád falán… A valódi kézírás varázsát semmilyen digitális technológia nem tudja helyettesíteni, emellett jótékonyan hat a testre, lélekre, szellemre. Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy te is tudjál az írásoddal művészkedni.

Rajz és festés
Szabó Norbert
2017. február 18. szombat, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a rajztudáshoz és festészethez valamiféle különleges tehetségre és nagyfokú kézügyességre van szükség, emiatt egyáltalán nem is használják az önkifejezésnek ezeket a formáit.  Pedig a helyzet korántsem ennyire borzasztó. A rajzolni és festeni tudás titka az ember látásmódjában rejlik.
A nap során belekóstolunk a rajzoláshoz és a festéshez szükséges alapvető technikákba, amelyek a kreativitás és a vizuális készségek könnyebb kibontakoztatásához vezetnek.

Szobrászat
Mufics István
2016. november 13. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A szobrászat térben ábrázoló kifejezési mód, amelyben különféle anyagok megmunkálásának széles tárházával ismerkedhet meg az ember. Mindegyikben közös: a forma kialakítása. A formázás eszközökkel vagy a kezek közötti játékból alakul ki, melyek együtt egy belső teret alkotnak. A nyomás-ellennyomás, hántolás alakítják a felszín formáit. A formázás mélységet adhat más művészetekben szerzett ismereteinkhez is. A tanfolyamon az agyagozás és a fafaragás egymást kiegészítő tevékenységével ismerkedünk meg.

Rézművesség
Mufics István
2017. március 12. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A fémfeldolgozás sokrétű területén különösen értékes a réz megmunkálása. A réz az első olyan fémek közé tartozott az emberiség korai időszakában, amelyeket bonyolult feldolgozási eljárások nélkül lehetett megmunkálni, mert nemcsak érceikben, hanem fém formájában is megtalálhatóak a földben.
Hevítés, formálás, forrasztás tevékenységeken keresztül eddig még nem tapasztalt folyamatokat ismerhetünk meg és élhetünk át. A réz megmunkálása a saját alkotóerőnk formáló erőit kelti életre.

Kézműves foglalkozások
Biró Zsuzsanna és Erdélyi Gabriella Tünde
2016. december 10. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Minden, amit kezünkkel végzünk, fejleszti a gondolkodásunkat, beszédünket. A tanfolyamon egy folyamatot szeretnénk végigkísérni a résztvevőkkel. A közelgő karácsonyra is ráhangolódva megismerhetjük a gyapjút mint alapanyagot, kipróbálhatjuk a kézi kártolást, szövést, fonást és saját kezűleg, magunk készíthetünk dísztárgyat, különböző technikák segítségével.

A zene mindenkié
Pusztai József
2017. április 9. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A zene lélekemelő hatása vitathatatlan. Olyasmit is képes kifejezni, ami szavakkal sokszor nem mondható el.
Zenélés által az ember mélyebb kapcsolatba kerülhet önmagával, s a közös zenélés által más emberekkel is. A tanfolyam betekintést ad a zene összetett világába, segít eligazodni ebben a messziről érthetetlennek, bonyolultnak tűnő rendszerben, kedvet csinál a hangszeres zenéléshez a hangszerek kipróbálása és a zene rendszerének megértése által.

Mozgásművészt és formarajz
Gera Olga és Lóránt László
2017. január 22. vasárnap, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

A fény, a hang és a ritmus átsugározza-átrezgi egész lényünket, egész életünket. Ezért amint a testünk mozgásba lendül, a legkisebb mozdulat is rólunk mesél. Amikor azonban a mozgás tudatossá válik, képes láthatóvá tenni mindazt, amit valójában gondolunk, a szívünkben érzünk, és ami felé törekszünk. Művészetté válik, amely átalakítja az embert, kibontja lényének teljes szépségét, igazi jóságát. Ezen a hosszú és izgalmas úton társunk a formarajz, ami a síkban jeleníti meg azokat a formákat, amelyek gyógyító és harmonizáló hatással vannak ránk.

Bűvészet mint művészet
Váradi Tibor
2017. május 27. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Minden művészet egy „másik világba” ragad el, amely túl van a hétköznapi tapasztalás spektrumán. Az igazi művészet felemel, inspirál, katarzisba visz. Ezt nyújtja nekünk a bűvészet is a maga speciális eszköztárával. A bűvészet az előadóművészetek közé tartozik. Egy jól felépített bűvészműsor ugyanolyan lélekemelő hatású lehet, mint egy csodálatos festmény vagy zenemű. A művészeti alkotásokat nem megmagyarázni kell, hanem átélni. A bűvészmutatványoknál ehhez hasonlóan nem az ésszerű magyarázat fontos, hanem beengedni és átélni csodát!
A bűvészet a csoda erejével oldja a nézők egyoldalúan racionális világképét, s általa elhihetjük: minden lehetséges!

A tanfolyamsorozaton csak előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni és az egyes alkalmak külön nem látogathatóak.
Díja: 1 éves képzés, 8 alkalom (két félév) ára 100.000 Ft

Jelentkezés, tudnivalók

Kedves Érdeklődő!
A következőkben egy rövid útmutatót adunk, hogyan tud bekapcsolódni napfényes tanfolyamainkba!

JELENTKEZÉS, ÉRDEKLŐDÉS
Ha kérdése van vagy érdeklődik valamelyik tanfolyamunkon részt venni, kérjük, jelezze felénk

  • telefonon a 311-9999-es vagy a 30/311-9999-es telefonszámon
  • írhat nekünk elektronikus levelet a tanfolyam@napfenyes.hu címre
  • a tanfolyami oldalon található regisztrációs linkra kattintva.

A tanfolyamokról történő érdeklődés semmiféle kötelezettséggel nem jár.

A tanfolyamok esetében a jelentkezési határidő a tanfolyam előtti második munkanap, de kizárólag a maximális létszám eléréséig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Minden esetben szükséges, hogy még  tanfolyam indulása előtt a teljes tanfolyami díj befizetésre kerüljön.

A tanfolyam helyszínén nincsen mód a tanfolyam befizetésére.

  • készpénzben: Ha személyesen szeretné fizetni a tanfolyam díját, úgy ezt készpénzben teheti meg nyitva tartási időben (H-Cs: 8-18h, P: 10-16h) a 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. szám alatti irodánkban.
  • átutalással: Amennyiben átutalással fizetne, küldje el számunkra postacímét, mert minden utalásról számlát kell kiállítanunk, amelyet az összeg beérkezése után postázunk a megadott címre. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a számlát kizárólag arra a névre tudunk kiállítani, melyről az átutalás érkezett. Közvetlenül mielőtt elindítaná az utalást, kérjük, jelezze felénk, hogy ellenőrizhessük a szabad helyeket.
  • bankfiókban történő befizetéssel:  Amennyiben bankfiókban fizetné be az összeget számlánkra, kérjük, küldje el számunkra postacímét, mert minden befizetésről számlát kell kiállítanunk, amelyet az összeg beérkezése után postázunk a megadott címre. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a számlát kizárólag arra a névre tudunk kiállítani, melyet a bankfiókban is megadott. Közvetlenül mielőtt megtörténne a befizetés, kérjük, jelezze felénk, hogy ellenőrizhessük a szabad helyeket.

Bankszámlaszámunk: OTP 11709002-20121060
Kedvezményezett neve: Napfényes Élet Alapítvány
Közlemény: {a kiválasztott tanfolyam neve és időpontja}

Külföldről indított utaláshoz:
IBAN kód: HU24-11709002-20121060-00000000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Ha kedvezményre jogosító utalvánnyal vagy kuponnal rendelkezik, kérjük, jelezze telefonon vagy tüntesse fel az utalásánál a sorszámát és értékét.

A tanfolyamok előtt néhány nappal emlékeztető sms-t vagy e-mailt küldünk a tanfolyam kezdési időpontjáról és a helyszínéről.
A budapesti tanfolyami helyszínünk: 1063 Budapest, VI. ker. Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

  • A tanfolyam indulásához képest két héten belüli lemondás esetén a befizetett tanfolyami díjat már nem áll módunkban visszafizetni.
  • Két héten belül, de legalább három munkanappal a tanfolyam indulása előtt a befiezetett összeget átvezetni más alkalomra vagy tanfolyamra csak abban az esetben tudjuk, ha az eredetieg befizetett tanfolyamon a befiezetők száma az induláshoz szükséges mininális résztvevőszám felett marad. Ha a lemondással a tanfolyam nem tudna elindulna a résztvevők száma miatt, úgy nincsen mód az átvezetésre.
  • A tanfolyam előtti három munkanapon belül már nem tudjuk a befiezetett összeget más alkalomra vagy tanfolyamra átvezetni.
  • Megkezdett tanfolyam esetén nincs mód arra, hogy a hiányzó alkalmak későbbi időpontban pótlásra kerüljenek. Hiányzás miatt a tanfolyam nem újrajárható.

Amennyiben egy tanfolyam elmarad (pl. ha nem jön össze a szükséges minimális létszám), akkor a befiezett összeget ˜– előzetes egyeztetés után – visszafizetjük vagy átvezetjük egy későbbiekben induló tanfolyamra.

Ebéd
Az egész napos tanfolyamainkon egy hosszabb ebédszünetetet biztosítunk, ahol lehetőség van otthonról hozott étel elfogyasztására is.
Hétvégi és egész napos tanfolyamaink esetében lehetőség van ebédrendelére a Napfényes Étteremből. A tanfolyam résztvevői a napi menüből, illetve étlapon szereplő pizzák és desszertek közül tudnak választani.
Az ebédrendelésre vonatkozó igényt elég reggel, érkezéskor a regisztrácciónál  leadni. A megrendelt étel a tanfolyam helyszínén fizetendő.
Hozott ebéd melegítésére a helyszínen nincs lehetőség és mikrosütő sem áll rendelkezésre.

Parkolás
A tanfolyamhelyszínnek nincs saját parkolója.
A  környéki utcák munkanapokon 18 óráig fizetősek, hétvégén díjtalan a parkolás.
Fizetni a parkolóóráknál lehet.

Egyéni konzultációs lehetőség
Egyes tanfolyamaink esetében lehetőség van egyéni konzultációra is.
Amennyiben ezzel élni szeretne, kérem, jelezze ezt a tanfolyamvezetőnél, a recepcióunknál vagy az Alapítványunk elérhetőségein.

A tanfolyamainkon részt vevő hallgatóinkkal a hatályos törvényi rendelkezéseknek megfelelően képzési szerződést kötünk.
A szerződés a tanfoylam helyszínén,a  tanfolyam megkezése előtt kerül kitötésre. A képzési szerződésben foglaltak elfogadása, annak aláírása a tanfolyamon való részvétel előfeltétele.
Aláírt képzési szerződés nélkül, iletve az abban szereplő pontok betartásának hiányában a tanfolyamon való részvétel nem lehetséges.

A képzési szerződés általános pontjai:

•   Képző intézmény kötelezettséget vállal a szerződés a tanfolyam lebonyolításáért, felelősséget a program minőségéért, teljesítéséért, a képzésben közreműködők tevékenységéért.
•   Képző intézmény vállalja, hogy
– a képzés helyszínén a személyi és tárgyi feltételeket biztosítja
– biztosítja az oktatáshoz szükséges eszközöket, naplókat és egyéb tansegédleteket
•   A képzésben résztvevő vállalja, hogy:
– elfogadja az oktatás rendjét, indokolatlan késések nélkül részt vesz az ütemterv szerinti képzési alkalmakon
– a biztonsági, egészségügyi és munkavédelmi előírásokat betartja
– nem tanúsít olyan magatartást, amely hallgatótársait, oktatóit, illetve a Képző intézmény érdekeit sértené vagy károsítaná
•   A képzésben résztvevő tudomásul veszi, hogy
– a képzésen való részvétel feltétele a legalább 15 éves betöltött életkor, de egyes képzéseknékl ettől magasabb részvételi korhatár is előfordulhat, melyet a kiírásban feltüntetünk
– szándékos vagy gondatlanságból elkövetett károkozás esetén az okozott kárt köteles megfizetni
– a megengedettnél több hiányzás, ismétlődő, vagy súlyos fegyelemsértés a Résztvevő kizárását vonja maga után a képzésről
– a jelenléti íven megjelenését minden foglalkozási napon aláírásával hitelesítenie kell
– amennyiben a résztvevő a képzési szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesíti, úgy a képzésről kizárásra kerül
•   A képzésben résztvevő nyilatkozik arról, hogy megismerte és elfogadja az intézmény házirendjét, valamint az ügyfélszolgálati és panaszkezelési szabályzatát.
•   A képző intézmény a Résztvevő személyes adatait az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, azokat harmadik fél számára nem adja ki.
•   Résztvevő hozzájárul, hogy a képzési szerződésben magadott adatai alapján a képző intézmény a törvényben kötelezően előírt – nem nevesített – statisztikai jelentéseket készítsen a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (OSAP) felé.
•   A képző intézmény szerződésszegésével kapcsolatban a Ptk.-ban rögzítettek az irányadók.
•   Jelen szerződést a Képző intézmény és a Képzésben résztvevő csak közös megegyezéssel, írásban módosíthatja, illetve mondhatja fel. Amennyiben bármelyik fél a szerződésben foglaltakat figyelmeztetés után sem teljesíti, a másik fél a szerződés azonnali felbontását kezdeményezheti.
•   Jelen szerződés határozott időre szól, a szerződésben meghatározott időpontban a teljesítéssel megszűnik.
•   Az itt nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályai az irányadóak.

Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

2017. október 28-29. (Szo-V), 9-17h

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

2017. október 2-től (hétfőnként), 18:00-21:30h

esti változat:
A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
hétvégi változat:
2017. szeptember 23-24. (Szo-V), 10-17h
A tanfolyamot két napos és két estés változatban is meghirdetjük!

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

2017. október 1. (V), 9-16h

2017. november 22-től (szerdai napok), 18-21h

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

Kalligráfia vágotthegyű tollal:
2017. október 30-tól (hétfői napok), 18-20h
Kalligráfia hegyes tollal:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. év eleje
Kalligráfia ecsettel:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. év eleje
A tanfolyamot 3 különböző eszköz használatával hirdetjük meg. Az egyes tanfolyamok egymástól függetlenül is elvégezhetők.

2017. szeptember 19. (kedd), 18-21h
2017. október 5. (csütörtök), 18-21h
2017. október 19. (csütörtök), 18-21h
2017. október 31. (kedd), 18-21h
2017. november 16. (csütörtök), 18-21h
2017. november 30. (csütörtök), 18-21h

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

2017. november 4-5. (Szo-V), 9-16h
Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop

2017. szeptember 23-24. (Szo-V), 9-16h

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
A 2. rész kizárólag az akvarell alaptanfolyam után végezhető el.

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.

Önismereti tanfolyamok

Szellemtudomány

A következő tanfolyam kezdési időpontja: 2017. október
Ízelítő a témákból:
az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

A következő tanfolyam kezdési időpontja: 2018. február
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael - impulzus • az elementális világ lényei • közteslét eseményei • Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás a szellemtudomány megközelítésében • damaszkuszi élmény

A következő tanfolyam kezdési időpontja: 2018. április
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ismerd meg önmagad! – önismereti tanfolyamsorozat
„Ha meg akarod ismerni a világot, tekints önmagadba!
Ha meg akarod ismerni önmagad, tekints ki a világba!”
(Rudolf Steiner)

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Lepje meg szeretteit egy élménnyel!    Vagy kérjen élményt ajándékba!
Tanfolyamainkra az alapítványban utalvány is vásárolható.

Napfényes Tanfolyamok